Değerli İş Ortaklarımız,

Microsoft, Zero Trust (Sıfır Güven) güvenlik yaklaşımı ile güvenlik seviyenizin daima en üst düzeyde tutulması için, sürekli ürün ve hizmetlerinde geliştirmeler yapmaktadır.

Siz iş ortaklarımızın dijital varlıklarının güvenliği, Microsoft Direct CSP İş Ortağınız, ATM Bilgisayar olarak, bizim de ilk önceliğimizdir. 

Microsoft CSP kanalı üzerinden edindiğiniz, kalıcı ve abonelik tabanlı lisanslar, Microsoft 365/Azure bulut kaynaklarınız Microsoft 365 Yönetim Paneliniz üzerinden sağlanmaktadır.

CSP sağlayıcınız olarak panelinize lisanslarınızın atanması, bulut kaynaklarınızın oluşturulması, destek çağrılarınızın takibi ve yönetimi için, aramızdaki CSP Partner- Müşteri yetkilendirme ilişkisi Microsoft ‘un DAP (Delegated Admin Privileges) olarak adlandırdığı yöntem ile gerçekleştirilmekteydi.

Siber saldırı yöntemlerinin gelişerek artması, güvenlik olgunluk seviyemizin geliştirme yolculuğumuzun devamlılığını gerektirmektedir.

DAP ilişki yetkilendirme yönteminin sahip olduğu geniş kapsamlı ve genel tanımlanabilen yetkilerini daha güvenli hale getirmek için GDAP (Granular Delegated Admin Privileges) olarak adlandırdığı yönteme geçiş sağlayacağız.

GDAP ilişki yetkisi, panel yöneticilerinizin ve bizim ihtiyaç duyulan kaynaklara erişiminde granular düzeyde özel roller ve erişim süre sınırı gibi birçok güvenlik detayını uygulamamızı sağlayacak. GDAP, erişim güvenliğimize ilişkin risklerimizi azaltan ve güvenlik yeteneklerimiz arttıran, Microsoft ‘un bizlere sağladığı doğal bir güvenlik dönüşümüdür.

DAP – GDAP geçişi teknik olarak, önce aramızda bulunan CSP Temsilci ve DAP ilişki yetkimizin sonlandırmamız ile başlayıp, GDAP ilişkimizin oluşturulması ile tamamlanacaktır. Süreç içerisinde GDAP ilişkisinin sağlanmasına yönelik onaylarınızın hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi lisans, abonelik yenileme, kaynaklara erişim ve yönetim süreçlerinizin kesintiye uğramaması açısından gerekli ve önemlidir.  

 

DAP-GDAP geçiş süreci kısaca aşağıdaki şekilde gerçekleşecektir.  

microsoft-noreply@microsoft.com e-posta adresinden, “ATM Bilgisayar LTD.ŞTİ., Ayrıntılı yönetici ilişkinizi sona erdirdi” konulu e-posta alacaksınız. Bu e-posta geçiş sürecinizin başlatıldığına ilişkin bilgilendirme amaçlı olup, aksiyon almanıza gerek yoktur.

 



Blgilendirme e-postasını almanızın ardından, CSP İş Ortağı ve GDAP ilişkilerimizin oluşturulmasını sağlayacak olan onay linklerimizin bulunduğu e-postalarımızı alacaksınız. Bu e-postalarda yer alan linklerin onaylanmalarının ardından GDAP geçiş süreciniz tamamlanacaktır.  

 

“Güvenliğiniz, Güvenliğimizdir”

NOT:

DAP-GDAP toplu geçiş sürecimizde, iletilen bilgilendirme ve onay e-postalarının sizlere ulaşmaması ve ek açıklamaya ihtiyacınızın olması durumunda satis@atmbilgisayar.com.tr e-posta adresimiz veya satış temsilcileriniz aracılığı ile bizimle iletişime geçip destek alabilirsiniz.